Vakautta, luotettavuutta ja tulevaisuudenuskoa eduskuntaan

Hyvä lukijani. Liike Nyt on valinnut minut kuluvan kevään eduskuntavaalien kansanedustajaehdokkaaksi. Olen tästä otettu mutta samalla se asettaa korkeat vaatimukset toimintani luotettavuudelle ja ihmisläheisyydelle. Ehdokkuus asettaa korkeat vaatimukset myös ajamieni arvojen ja asioiden oikeudenmukaisuudelle ja esittämieni kannanottojen paikkansapitävyydelle. Pidän myös uudistumisalttiutta ja tulevaisuudenuskoa arvossa. Näistä seikoista – vakaudesta, luotettavuudesta, oikeudenmukaisuudesta ja tulevaisuuteen katsovasta politiikanteosta – annan Teille toiminnassani turvatakuut.

***

Liike Nyt ei ole puolue. Se on kansanliike, yhteisö, joka ei sijoitu ideologiselle poliittiselle puoluekartalle, ei oikealle eikä vasemmalle eikä keskelle. Liike Nyt edustaa uutta ajattelua, joka perustuu Liikkeen kannattajien osallistavaan demokratiaan ja asiantuntijatiedon perusteella tehtävälle päätöksenteolle. Liikkeen kannattajaksi voi ilmoittautua osoitteessa https://liikenyt.fi/. Kun äänestät minua, et äänestä ainoastaan henkilöä eduskuntaan neljäksi vuodeksi vaan samalla äänestät itsellesi suoran kanavan eduskunnan päätöksentekoon noin 50-100 kertaa vaalikaudessa.

Kansalaisten asemaan ja oikeuksiin liittyvien kaikkein tärkeimpien asioiden kanta muodostetaan Liikkeen kannattajien toimesta verkossa tapahtuvien äänestysten perusteella. Näitä eri vaihtoehtoihin perustuvia äänestyksiä tulee olemaan yhdestä kahteen kuukaudessa. Äänestyksessä eniten kannatusta saaneesta vaihtoehdosta tulee Liike Nyt:n kanta eduskunnassa. Sitoudun tässä ja nyt äänestämään eduskunnassa tuon liikkeen kannattajien päättämän kannan mukaisesti.

***

Omista vaaliteemoistani tärkeimmät ovat yhteiskuntaturvallisuus, työelämäkysymykset, korkeakouluopiskelijoiden sosio-ekonominen asema sekä huolenpito elinympäristöstämme.

Yhteiskuntaturvallisuudella turvataan jokaisen kansalaisen hyvän elämän ja elinympäristön perusedellytykset. Minulle yhteiskuntaturvallisuus on kansalaisten arjen turvallisuutta, jolla on riittävän toimeentulon turvaava taloudellinen ulottuvuus ja sosiaalinen ulottuvuus, johon kuuluu riittävä ja oikeudenmukainen sosiaaliturva ja hoiva. Eettinen ulottuvuus takaa jakamattomien ihmisarvojen ja erilaisuuden hyväksymisen ja fyysinen ulottuvuus kattaa esimerkiksi poliisin ja armeijan toimintaedellytysten turvaamisen.

Korkeakouluopiskelijoiden asemaa pitää parantaa opintotuen tulorajan nostolla, perustulokokeilun käynnistämisellä, solu-asumisesta vaiheittain luopumisella sekä takkuavien opinto-ohjauksen ja mielenterveyspalvelujen kehittämisellä.

Suomalainen työelämä on uusimpienkin tutkimusten mukaan eurooppalaista huippuluokkaa toisin kuin ammattiyhdistysliike antaa ymmärtää. Politiikkaa ja työelämää tulee kehittää nykyistä vähemmän ay-liikevälitteiseksi kunnioittamalla työnantajien ja työntekijöiden välistä paikallista sopimista. Ay-liikkeellä on kuitenkin tärkeä rooli sopimus- ja neuvottelutoiminnassa.

Elinympäristömme on meille meidän jokapäiväinen ympäristökysymyksemme. Ihmisen mittakaavan mukaisilla toimilla pystymme jokainen vaikuttamaan siihen. Itämeren suojelu on sydäntäni lähellä. Samoin yksityisautoilun harkittu rajoittaminen ja julkisen liikenteen ratkaisujen tukeminen ovat perusteltuja kehityssuuntia. Kaupunkien tiivistäminen täydennysrakentamisella on toimiva ratkaisu, joissa painopisteen tulee olla jo rakennettujen alueiden uusiutuvassa käytössä. Luontoon ei Helsingissä ole varaa koskea.

***

Jos koet ajamani asiat omaksesi tai haluat kuulla niistä lisää, niin ota yhteys ja ilmoittaudu valitsijayhdistykseni kannattajaksi osoitteeseen: mikantukitiimi@gmail.com tai +358 40 0702662.  Sinuun otetaan yhteyttä.

Mika Oranen

puhelin:                                         +358 44 5563434

email:                                             moranen1@welho.com

tukiryhmä:                                    mikantukitiimi@gmail.com

Mikan vaalipäällikkö: Sofia Oranen

www-sivusto/blogit:                 https://mikanhelsinki.com/

Facebook:                                     https://www.facebook.com/mika.oranen.1

Twitter:                                         @OranenMika

Instagram:                                    @morahelsinki

tukiryhmän lahjoitustili:           FI65 8000 1711 3229 67

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s